سفارش تبلیغ
صبا ویژن
< 1 2 3 >
** نام نرم افزار : HyperChem Professional 7.5
 
از جمله معروفترین نرم افزار های شیمی موجود در زمینه شبیه سازی مولکولهای شیمیایی است که
 
قابلیتهای زیادی از جمله ترسیم مولکولها با ساختار سه بعدی و انجام محاسبات مختلف برای آن  
 
ترکیب را دارا میباشد. 
 
لینک دانلود :
 
www.hemenpaylas.comHyperChem_Professional.rar

پسورد برای فایل فشرده : www.forumakademi.com
 
حجم برنامه:  44.9MB 
 
 

 برای دیدن ادامه نرم افزار ها اینجا کلیک کنید 

نظر()

  

آیا واکنش زیر یک واکنش کاتالیزشده ی همگن است یا ناهمگن؟

MnO2(s

2KClO3(s)      --------------- →       2KCl(s)+3O2(g

 

            جواب: با توجه به تعریف فاز که عبارتست از" بخشی از ماده  ی دارای خواص شیمیایی و فیزیکی یکسان " می توان گفت  که هر ماده ی جامد خود به طور مستقل یک فاز محسوب می شود اگرچه دارای ظاهر فیزیکی متشابه با ماده ی جامد دیگر هم باشد. به عنوان مثال مخلوط  جامد پودر شکر و پودر نمک خوراکی خود از دو فاز تشکیل شده است. حال با توجه به تعاریف واکنش های کاتالیزشده ی همگن و ناهمگن ، چون  KClO3 (sبه عنوان واکنش دهنده ی جامد  و , MnO2 جامد در دو فاز متفاوت قرار دارند به طور قطع می توان گفت واکنش فوق یک واکنش کاتالیز شده ی ناهمگن می باشد.

            یک نکته ی کنکوری: با توجه به این که واکنش های کاتالیز شده ی ناهمگن در سطح کاتالیزگر روی می دهند، می توان گفت که هر واکنشی که در آن کاتالیزگر در فاز جامد قرار داشته باشد بدون توجه به نوع و فاز واکنش دهنده ها،  واکنش را از نوع کاتالیز شده ی ناهمگن معرفی نمود.

 

لطفاً در صورت تمایل نظر خود را در قسمت نظر یا پرسش شما برای نمایش در این وبلاگ ارسال فرمایید.


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

آیا آرد گندم می تواند منفجر شود؟
       همه می دانیم که بیشتر گندم سفید از نشاسته درست شده است . و   می دانیم که نشاسته از کربوهیدرات ساخته شده است یعنی از به هم پیوستن زنجیره ی مولکول های شکر . هر کسی که تا به حال مارشمالو (نوعی شیرینی خمیرمانند )را آتش زده باشد می داند که شکر به راحتی می سوزد , پس آرد هم می تواند. آرد و خیلی از کربوهیدرات های دیگر می توانند آتش بگیرند وقتی آن ها در هوا به حالت گرد و غبار وجود دارد .فقط کافیست در هر متر مکعب 50 گرم یا بیش تر آرد به صورت گرد در هوا وجود داشته باشد و مشتعل شود.
ذره های آرد آن قدر کوچک هستند که فورا می سوزند. وقتی یک ذره بسوزد بقیه ذره های نزدیکش را هم روشن می کند و آن وقت شعله بوجود آمده تمام ابر آرد را شعله ور کرده و منفجر می شود. تقریبا هر کربو هیدرات به صورت گرد و غبار وقتی مشتعل شود منفجر خواهد شد .در خیلی از انبارهای آرد به همین صورت با یک جرقه یا یک منبع گرما باعث انفجار و آتش سوزی می شود.

اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

تاریخچه ی مسابقه های المپیادشیمی درایران

سابقه ی برگزاری المپیادهای شیمی در کشور، نسبت به المپیاد فیزیک وریاضی کم تراست.درپی موفقیت دانش آموزان ایرانی درالمپیادهای ریاضی وفیزیک ، سازمان پژوهش وبرنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش وپرورش ، به عنوان متولی برگزاری این مسابقه ها در ایران ، تصمیم گرفت جهت شرکت در بیست و سومین المپیاد بین المللی شیمی ، هیئت ناظر خود را به شهر لوتس لهستان اعزام کند . در تاریخ 16 تیر ماه  سال 1370 ، اعزای این هیئت آقایان دکتر فتح الله مضطر زاده ، رئیس انجمن شیمی و مهندسی شیمی ایران و سید رضا آقاپور مقدم کارشناس گروه شیمی دفتر برنامه ریزی و تالیف کتابهای درسی بودند .

درآذر ماه سال 1370 ، میان 2500 نفر از دانش آموزان واجد شرایط آزمونی با 15 مسئله تشریحی برگزار شد . سراسر کشور 100 نفر بعنوان برگزیدگان این آزمون از سوی مرکز المپیاد سازمان پژوهش  تعیین شدند . دومین مرحله ی آزمون ، در بهمن ماه همین سال در اهواز برگزار شد و سر انجام 6 نفر به عنوان شرکت کننده ی المپیادی برگزیده شدند که بنا بود در سال 1992 در ایالات متحده برگزار شود . اما کمیته ی برگزار کننده این المپیاد از ارسال دعوت نامه برای  دانش آموزان ایرانی خودداری ورزید و سازمان پژوهش در تلاشهای خود تنها موفق شد که 2 نفر از شیمیدان های ایرانی مقیم آمریکا را به عنوان ناظران ایرانی به کمیته ی برگزار کننده ی معرفی کند . این اقدام ، مسیر را برای شرکت دانش آموزان ایرانی در المپیاد ایتالیا در سال بعد یعنی 1993 فراهم کرد . به این ترتیب از  سال 1371  فعالیت المپیاد شیمی ایران به طور جدی آغاز شد و کشور ما در زمره ی کشور های عضو المپیاد بین المللی دانش آموزی شیمی قرار گرفت .

سرپرست تیم 4 نفری ایران به عهده ی دکتر منصور عابدینی ، دکتر رحمت الله رحیمی و دکتر حسین آقایی بود . اکنون 16 سال از آغاز این حرکت می گذرد و المپیاد شیمی در کشورمان راه خود را پر توان تر از همیشه با انگیزه ای پویا در کنار المپیاد های کشوری پی گرفته است . جامعه ی علمی کشور این حضور مداوم را مرهون تلاشهای بی وقفه و مسئولانه ی افرادی همچون آقایان دکتر علی سیدی اصفهانی ، دکتر فتح الله مضطر زاده ، دکتر محمد نبی سربلوکی ، دکتر داور محمدی بقاعی ، دکتر رحمت الله رحیمی ، دکتر جلال امیر افتابی وآ قای سید رضا آقاپور مقدم می داند و از زحمات آنان قدر دانی می کند .

گفتنی است  که تیم ایرانی المپیاد شیمی در شانزدهمین  حضور خود در مسابقه های جهانی این حوزه ، در کره ی  جنوبی با کسب 2 مدال نقره و 2 مدال برنز ، به رتبه ی دهم این مسابقه ها دست یافت . به امید تداوم این پیروزی ها و کسب سربلندی های افزون تر برای همه ی دست اندر کاران این عرصه آرزوی موفقیت می کنیم .  

 




اولین دیدگاه را شما بگذارید

  


میهن بلاگپس از اضافه شدن امکان تهیه نسخه پشتیبان از مطالب وبلاگ در پرشین بلاگ و بلاگفا، این بار میهن بلاگ نیز این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده است.

شما می توانید با تعیین شرایطی مانند ( نویسنده ، آرشیو ماهانه ، طبقه بندی و ..) نسخه پشتیبان خود را با فرمت RSS دریافت نمایید و با استفاده از گزینه بازیابی پستها ، از طریق فایل نسخه پشتیبان، وبلاگ خود را بازیابی نمایید.

همچنین می توانید فرمت های rss1 - rss2 - atom و wxr را به سادگی روی وبلاگ خود بارگزاری نمایید.

ضمنا کاربران مرورگر فایرفاکس نیز می توانند از این افزونه برای ساخت نسخه پشتیبان از وبلاگ هایشان استفاده نمایند.

اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

کروماتوگرافی بر اصول کل پخش فاز  بنیان نهاده شده است. به طور خلاصه، در این روش جریان یک فاز از کنار (یا از داخل) فاز ساکنی میگذرد و در این حال فاز ساکن اجزای آنرا به طور انتخابی خارج میکند. این خروج یک عمل تعادلی است و مولکولهای اجزاء دوباره داخل فاز متحرک میشوند. هنگامی که ثابت پخش دو یا چند جزء در این دو فاز با هم متفاوت باشند، اجزای مربوط در فاز متحرک میشوند. هنگامی که ثابت پخش دو یا چند جزء در این دو فاز با هم متفاوت باشند، اجزای مربوط در فاز متحرک از هم تفکیک میشوند. به طور ساده میتوان گفت که هر چه فاز ساکن یک جزء را محمتر نگه دارد، در صد مولکولهای جزئی که بی حرکت نگه داشته شده بیشتر میشود. جزء دیگری که با شدت کمتر نگه داشته میشود نسبت به جزء اول در فاز متحرک درصد مولکولی بیشتری خواهد داشت. بنابراین به طور متوسط مولکولهای جزئی که با شدت کمتر نگه داشته میشوند، نسبت به مولکولهای دیگر با سرعت بیشتری از روی فاز ساکن میگذرند (در جهت جریان) و در نتیجه اجزای مربوط به قسمتهای مختلف فاز ساکن (باندها) منتقل میشوند.

فاصله باندها به طور خطی به مسافتی که در ستون طی میشود بستگی دارد. به طور کلی هر چه مسافت طی شده بیشتر باشد، فاصله باندها زیادتر خواهد شد. یادآور میشود که اجزای مخلوط باید ضرایب پخش متفاوتی داشته باشند تا بتوان آنها را به کمک پخش فاز تفکیک کرد. در صورتی که این ضرایب به هم نزدیک باشند، اجزای مربوط فقط به طور جزئی به باندهای جداگانه تفکیک میشوند. البته میتوان طول مسیر را زیاد کرد و به اجزاء فرصت داد تا بیشتر از هم جدا شوند.

کروماتوگرافی چهار نوع مهم دارد که بر اصول توصیف شده بالا متکی هستند. این انواع عبارتند از کروماتوگرافی گازی (کروماتوگرافی تفکیکی گاز مایع)، کروماتوگرافی ستونی، کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و کروماتوگرافی کاغذی.

 

 


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  


50 گرم چای را در یک بشر یک لیتری ریخته با 500 میلی لیتر آب حدود 25 دقیقه بجوشانید. در یک بشر دیگر به وسیله پارچه آنرا صاف کنید و در همان حال ظرف محلول صاف شده باید روی اجاق باشد تا محلول سرد نشود. همراه با به همزدن 150 میلی لیتر محلول 10% بازی استات سرب به آن اضافه کنید. تانین رسوب میکند. محلول گرم را صاف کنید. محلول را با اسید سولفوریک رقیق واکنش دهید تا سولفات سرب رسوب کند. رسوب را صاف کنید. به محلول 5 گرم کربن اکتیو اضافه کنید و حرارت دهید تا حجم آن حدود 200 150 میلی لیتر بشود. محلول را صاف کنید و با 25 میلی لیتر کلروفرم تکان دهید. لایه کلروفرم را در قیف جدا کننده جدا کنید. استخراج با 25 میلی لیتر کلروفرم را 3 مرتبه انجام دهید. به وسیله تقطیر، بیشتر کلروفرم را خارج کنید. باقی مانده را در مقدار کمی آب گرم حل کنید و محلول را با تبخیر آهسته فشرده کنید. کافئین مانند رشته های ابریشم جدا میشود. محصول کافئین با یک مولکول آب همراه است که اگر تا 100 درجه سانتیگراد آنرا گرم کنید آبش را از دست میدهد. راندمان و نقطه ذوب آنرا تعیین کنید.

 


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

کربوهیدرات به پلی هیدروکسی آلدئید یا پلی هیدروکسی کتون و یا ترکیباتی که به این دو گروه هیدرولیز میشوند اطلاق میگردد.

دسته ای از کربوهیدراتها را که نمیتوانند به ترکیب ساده تری شکسته شوند. مونوساکارید میگویند. گروهی را که در اثر هیدرولیز به دو مولکول مونوساکارید تجزیه شوند دی ساکارید و بالاخره کربوهیدراتهایی که به چندین واحد مونو ساکارید تجزیه میشوند را اولیگوساکارید گویند و چنانچه تعداد واحدهای تشکیل دهندة آن بیش از شش عدد باشد پلی ساکارید نامیده میشود.

مونوساکاریدها را میتوان به دو گروه عمده تقسیم کرد: اگر مونوساکاریدها دارای عامل آلدئیدی باشند آنها را آلدوز و چنانچه عامل کتونی داشته باشند آنها را کتوز مینامند.

از لحاظ احیا کنندگی نیز قندها را به دو دسته احیا کننده و غیر احیا کننده تقسیم میکنند. قندهای احیا کننده به علت داشتن گروههای احیا کننده آلدئیدی یا کتونی دارای خاصیت فوق هستند. قندهای احیا کننده میتوانند یونهای فلزاتی مثل مس دو ظرفیتی (Cu2+) و یون نقره را  در محیط قلیایی احیا کنند. مس دو ظرفیتی پس از احیا به صورت مس یک ظرفیتی (Cu+) در می آید. این یون کمتر از مس دو ظرفیتی در آب محلول است و در نتیجه به صورت رسوب سبز رنگ CuOH یا رسوب قرمز رنگ Cu2O و یا مخلوط زرد رنگی از این دو ترکیب در می آید. اگر PH محیط اسیدی شود (مانند آزمایش بارفورد) و همچنین زمان حرارت دادن کنترل شود، فقط مونو ساکاریدها به این آزمایش جواب مثبت میدهند.

 

بخش عملی

الف) آزمایش مولیش: اسید سولفوریک غلیظ باعث هیدرولیز اتصالات گلیکوزیدی شده، ایجاد مونوساکارید میکند. مونوساکارید تولید شده آب خود را از دست میدهد و به فورفورال و مشتقات آن تبدیل میشود. سپس این ترکیب با آلفا نفتل کمپلکس بنفش رنگی ایجاد میکند.

روش کار: 5 میلی لیتر محلول قند را در یک لوله آزمایش ریخته، به آن دو قطره محلول آلفا نفتل اضافه کنید و خوب بهم بزنید. به دقت 3 میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ از دیواره لوله اضافه کنید. اسید را به آرامی اضافه کنید تا محلول درون لوله به هم نخورد و در زیر، یک فاز (بخش) تشکیل شود. مشاهدات خود را یادداشت کنید.

آزمایش آنترون: یکی دیگر از آزمایشهای عمومی برای کربوهیدراتها، آزمایش آنترون است. اساس آزمایش مطابق آزمایش مولیش میباشد. در این آزمایش، فورفورال تولید شده با آنترون واکنش کرده، کمپلکس آبی مایل به سبز تولید میکند.

آنترون

روش کار: 2 میلی لیتر محلول آنترون را در لوله آزمایش ریخته و 2/0 میلی لیتر محلول کربوهیدرات به آن اضافه کنید. مشاهدات خود را یادداشت کنید.

آزمایشهای بندیکت و فهلینگ: تمام قندهای احیا کننده اعم از مونوساکاریدها و دی ساکاریدها به این دو آزمایش جواب میدهند. اساس دو آزمایش یکی است و فقط در غلظت قلیائی به کار رفته و نیز ترکیبی که با یون مس کمپلکس ایجاد میکند دارد، اختلاف دارند. محلول فهلینگ کمپلکس تارتارات مس دو ظرفیتی است در صورتی که محلول بندیکت یون مس دو ظرفیتی به صورت کمپلکس سیترات میباشد. در این محلول قلیائی Cu2+ در محیط باقی میماند و بصورت Cu(OH)2 رسوب نمیکند. معمولا آزمایش بندیکت بر فهلینگ ترجیح داده میشود، زیرا محلول فهلینگ ناپایدار است. این نوع واکنشها، واکنشهای اختصاصی قندها نیست، بلکه به ترکیباتی که دارای گروههای فعال آلدئیدی هستند نیز پاسخ میدهد.

روش کار: چند لوله آزمایش برداشته و در هر کدام 5 میلی لیتر محلول بندیکت بریزید. سپس به هر لوله یک میلی لیتر محلول قند 2% مورد آزمایش اضافه کنید. لوله ها را به مدت 5 دقیقه در حمام آب جوش قرار دهید. این آزمایش را برای گلوکز، مالتوز، سوکروز و نشاسته انجام دهید. و مشاهدات خود را یادداشت کنید.

در این آزمایش رنگ رسوب تولید شده به سرعت واکنش بستگی دارد. اگر عمل احیا به کندی صورت گیرد، اندازه ذرات رسوب حاصل بزرگ بوده، رنگ آن قرمز آجری است و در غیر این صورت اندازه ذرات رسوب کوچک و رنگ آن زرد یا سبز میباشد.

آزمایش تالن یا نیترات نقره آمونیاکی: محلول تالن یک کمپلکس نقره و آمونیاک است که از واکنش یون نقره و محلول آمونیاک (هیدروکسید آمونیم) در مجاورت هیدروکسید سدیم به دست می آید.

در این آزمایش یون نقره در مجاورت قند احیا کننده احیا میگردد و به صورت فلز نقره رسوب میکند. رسوب حاصله به جدار لوله چسبیده، به صورت آئینه در می آید. به همین سبب به آن آزمایش آئینه نقره نیز میگویند. 

                                            

                                                    آئینه نقره                                      محلول بیرنگ

روش کار: در یک لوله آزمایش تمیز، 2 میلی لیتر نیترات نقره 5% ریخته و به آن یک قطره سود 10% اضافه کنید. سپس به اندازه کافی هیدروکسید آمونیم 2% اضافه کنید تا رسوب حل شود. سپس به محلول حاصل چند قطره از محلول قند مورد نظر اضافه کرده خوب به هم بزنید. مشاهدات خود را یادداشت کنید.

آزمایش بارفود: این آزمایش برای تشخیص مونو ساکاریدها از دی ساکاریدهای احیا کننده است. چنانچه آزمایش احیا قندها در محیط اسید ضعیف صورت گیرد و مدت زمان حرارت دادن کنترل شود، فقط مونو ساکاریدها به علت قدرت احیا کنندگی قوی به این آزمایش جواب مثبت میدهند.

روش کار: یک میلی لیتر از محلول بارفود را در لوله آزمایش ریخته و به آن 2 میلی لیتر محلول قندی 2% اضافه کنید. لوله آزمایش را در حمام آب جوش قرار دهید. اگر رسوب قرمز در فاصله دو دقیقه تشکیل گردید، قند مورد آزمایش مونو ساکارید است. دی ساکاریدها را باید مدت بیشتری (مثلا 10 دقیقه) جوشانید تا رسوب قرمز رنگ ایجاد شود.

اثر اسید و باز بر قندها

قندها در مجاورت اسیدها (مثلا اسید کلریدریک 10 تا 20 درصد) آب از دست میدهند. در نتیج? این عمل پنتوزها به فورفورال، کتوهگزوزها و آلدوهگزوزها به اسید لوولینیک و هیدروکسی متیل فورفورال تبدیل میشوند. البته آلدوهگزوزها مقدار اندکی هیدروکسی متیل فورفورال تولید مینمایند. بنابراین با این روش میتوان سه نوع مونو ساکارید را از هم تمیز داد. فورفورال و هیدروکسی متیل فورفورال بی رنگ و در آب محلول هستند و در مجاورت فنلها به کمپلکس رنگی تبدیل میشوند.

آزمایش سلیوانف برای کتوزها: در این آزمایش کتوهگزوزها در مجاورت اسید کلریدریک آب از دست داده، به هیدروکسی متیل فورفورال تبدیل میشوند. این ترکیبات با رزورسینول ترکیب شده به کمپلکس قرمزرنگی تبدیل میگردند. آلدوزها در شرایط سخت تری با رزورسینول واکنش میدهند.

روش کار: 3 میلی لیتر محلول سلیوانف را در لوله آزمایش ریخته، بدان یک میلی لیتر محلول قند مورد نظر اضافه کنید. لوله آزمایش را در حمام آب جوش قرار دهید. هر پنج دقیقه به لوله آزمایش نگاه کنید و مدت زمان تولید رنگ را یادداشت کنید. این آزمایش را برای گلوکز، فروکتوز و سوکروز انجام دهید.

آزمایش بیال برای پنتوزها: پنتوزها در مجاورت اسید کلریدریک غلیظ آب از دست داده، فورفورال تولید میکنند. فورفورال با اورسینول به کمپلکس با رنگ سبز مایل به آبی تبدیل میشود. در این آزمایش در اثر حرارت طولانی و اسید کلریدریک غلیظ، هگزوزها نیز هیدروکسی متیل فورفورال تولید میکنند که با اورسینول میتواند کمپلکس رنگی (زرد مایل به قهوه ای) تولید کند.

روش کار: 2 میلی لیتر محلول بیال را در لوله آزمایش ریخته و یک میلی لیتر محلول آرابینوز یا ریبوز به آن اضافه کنید، لوله را چند دقیقه در حمام آب جوش قرار دهید و مشاهدات خود را یادداشت کنید.

آزمایش مور: مولکولهای قند در مجاورت بازهای قوی شکسته شده، به مولکولهایی کوچکتر تبدیل میشود. سپس مولکولهای کوچک حاصل پلیمریزه شده به کارامل تبدیل میشوند که زرد رنگ است. قندهای احیا کننده به این آزمایش جواب مثبت میدهند.

روش کار: در دو لوله آزمایش به ترتیب 2 میلی لیتر نشاسته 5/0 درصد و 2 میلی لیتر گلوکز 2/0 درصد بریزید. سپس به هر لوله 3 میلی لیتر سود 5 نرمال اضافه کنید. آنها را در آب جوش قرار داده چند دقیقه حرارت دهید. تغییر رنگ لوله را یادداشت کنید.

تشخیص پلی ساکاریدها:

آزمایش ید: ید با پلی ساکاریدها ایجاد کمپلکس رنگی میکند. برای ایجاد کمپلکس رنگی وجود حد اقل 8 مولکول گلوکز در یک زنجیر خطی لازم است. رنگ ایجاد شده به طول زنجیره مولکولها بستگی دارد. مثلا آمیلوز، رنگ آبی تیره، آمیلوپکتین، رنگ ارغوانی و گلیکوژن، رنگ قهوه ای مایل به قرمز تولید میکند.

روش کار: 2 میلی لیتر محلول نشاسته در لوله آزمایش ریخته و به آن دو قطره محلول لوگل اضافه کنید. خوب مخلوط کنید و رنگ ظاهر شده را یادداشت کنید. لوله آزمایش را حرارت دهید و تغییر رنگ را یادداشت کنید.

 


نظر()

  


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ