سفارش تبلیغ
صبا ویژن
1 2 3 >

عملیات و تمرینهای آزمایشگاهی یکی از کارهای اساسی علم شیمی است.
برای آنکه نتیجه دلخواه از کارهای آزمایشگاهی را بدست آورید نکات زیر را رعایت کنید:
1-کار در آزمایشگاه را جدی بگیرید
2-از روپوش و عینک و دستکش  استفاده کنید
3-قبل از انجام آزمایش موضوع و هدف آنرا دقیقا مشخص کنید
4-فقط آزمایشهایی را که به شما گفته میشود انجام دهید و از انجام آزمایشهای متفرقه جدا خودداری کنید
5-وسایل را قبل از آزمایش امتحان کنید
6-حتما از تهویه مناسب محیط کار اطمینان حاصل کنید
7-قبل از انجام محاسبات و انجام آزمایش به هشدارها و اخطارهاکه بصورت اختصاری برروی ظرف مواد نوشته شده دقت کنید

8-تا حد ممکن از بوییدن مواد بپرهیزید
9-هنگام کار با مواد منفجره یا قابل اشتعال بسیار احتیاط کنید
10-موقعیت کپسول آتش نشانی و جعبه کمکهای اولیه رابه ذهن بسپارید و در مواقع نیاز با رعایت خونسردی از آنها استفاده کنید.........


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

جام جم آنلاین: امروزه بیش از گذشته متخصصان علوم غذایی به اهمیت تاثیر غذای مناسب برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله پیشگیری از انواع سرطان‌ها پی برده‌اند. موضوعی که هم‌اکنون نگرانی‌های خاصی را به دنبال دارد استفاده بی‌رویه از محصولات دودی شده است که با استقبال روز افزون جوانان و نوجوانان همراه است.
از دیر باز دودی کردن روشی برای افزایش ماندگاری برخی از مواد غذایی نظیر گوشت، ماهی و یا گاهی برای خشک کردن و بهبود رنگ و طعم برنج بوده است. این روش به دلیل ایجاد طعم مطلوب، تولید فرآورده متنوع، ایجاد خاصیت آنتی‌اکسیدانی و کمک به بهبود و تثبیت رنگ محصول در فرآورده‌هایی نظیر سوسیس و کالباس نیز به وفور اعمال شده است.

این فرآیند می‌تواند مانع رشد با‌کتری‌ها شده و تجزیه چربی‌ها را آهسته کند. ولی در مقابل ارزیابی مضرات این روش کاری بس دشوار است که نمی‌توان آن را در چند جمله خلاصه کرد. تاکنون بیش از صدها جزء مضر و سمی در دودشناسایی شده است که برای سلامتی انسان مضر و در برخی موارد سرطان‌زایی آن نیز به اثبات رسیده است.
این فرآیند می‌تواند مانع رشد با‌کتری‌ها شده و تجزیه چربی‌ها را آهسته کند. ولی در مقابل ارزیابی مضرات این روش کاری بس دشوار است که نمی‌توان آن را در چند جمله خلاصه کرد. تاکنون بیش از صدها جزء مضر و سمی در دودشناسایی شده است که برای سلامتی انسان مضر و در برخی موارد سرطان‌زایی آن نیز به اثبات رسیده است.

در روش دودی کردن 8 الی 10 ساعت محصول را در معرض دودهای تولید شده به وسیله سوختن تدریجی چوب‌های جنگلی قرار می‌دهند. دود حاصل، سوخت ناقص چوب درختان پهن برگ نظیر: سپیدار، توسکا و غیره می‌باشد که نوع آن می‌تواند در میزان عوارض و اختلالات حاصله بر سلامت مصرف‌کننده تاثیر زیادی داشته باشد.

ترکیبات موثره در دود اگر کنترل شده نباشد در شرایط حرارتی بالا می‌تواند هیدروکربن‌های حلقوی سرطان‌‌زایی نظیر آنتراسن در محصول ایجاد کند که بسیار خطرناک هستند. این  مشکل بیشتر در محصولاتی که به صورت سنتی و خارج از نظارت بهداشتی تولید می‌شوند به وفور دیده می‌شود.

امروزه در روش‌های جدید و صنعتی از دود مایع که از تقطیر، تصفیه و تغلیظ دود  معمولی به دست می‌آید استفاده می‌شود که عوارض آن کمتر است. در میان محصولات دودی، فرآورده‌های گوشتی سوسیس و کالباس به دلیل مصرف بی‌رویه در میان اقشار جامعه بیش از همه سلامت مصرف‌کنندگان را تهدید می‌کنند.

آنچه مسلم است چنین فرآورده‌هایی در مقایسه با سوسیس و کالباس معمولی از مقدار بیشتری مواد نیتراتی که احتمال تبدیل آن در بدن به نیتروزآمین زیاد است تشکیل شده‌اند. مصرف چنین فرآورده‌هایی باعث افزایش سرطان‌های کولون، رکتوم، معده و ... می‌شود.

در کشورهای اروپای شرقی و ایسلند که مصرف چنین محصولاتی فراوان است با شیوع بالایی از سرطان‌های معده روبه‌رو هستیم که در کشور ما نیز صادق است. تحقیقات نشان داده است خطر ابتلا انواع بیماری‌ها از طریق مصرف محصولات دودی در مقایسه با خطر بیماری‌های ناشی از مصرف زیاده از حد چربی اشباع شده به یک اندازه است.

توصیه:

1- اگر از مصرف گوشت‌های دودی یا نمک سود لذت می‌برید فقط گه‌گاه و به مقدار کم از آنها استفاده کنید. به دلیل آن که این‌گونه  محصولات بتدریج اثرات سویی بر بدن می‌گذارند، حتی‌الامکان از مصرف زیاد آنها در یک زمان یا به صورت طولانی‌مدت خودداری کنید. محصولات دودی اگر به طور مرتب در رژیم غذایی مصرف نشوند چندان مشکل‌ساز نیستند. 

2- در هنگام دودی کردن محصولاتی نظیر ماهی، گوشت، سوسیس و کالباس از نمک زیادی استفاده می‌شود. مصرف این‌گونه محصولات علاوه بر مضرات آن منجر به افزایش فشارخون می‌گردد. لذا، مصرف آن را به افراد دارای فشارخون بالا توصیه نمی‌کنیم.

 


نظر()

  

جام جم آنلاین: اهمیت استفاده از سرب در صنعت از یک سو و خطرات بالقوه بهداشتی و زیست محیطی آن از سوی دیگر ، موجب توجه جامعه جهانی به چگونگی مدیریت صحیح زیست محیطی بازیافت باتری‌های سربی اسیدی شده است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد امروزه حدود 60 درصد کل تولید سرب تصفیه شده از معادن سرب تامین و 40 درصد باقیمانده از بازیافت قراضه‌ها و سرباره‌های باتری‌های فرسوده حاصل می‌شود.
این مساله در سراسر دنیا یکی از منابع مهم دستیابی به سرب خالص است. هم‌اکنون بازیافت این باتری‌ها در کشور بیشتر به روش سنتی و در کنار اوراقچی‌های حرفه‌ای خودروها صورت می‌گیرد.

باید توجه کرد که اجرای بازیافت زیست محیطی و بهداشتی این مواد درکشور نیازمند در نظرگیری راهبردها و خط‌ مشی ‌هایی است که بر اساس اولویت ‌های کشور تعیین شده و باید در جهت تدوین چارچوبی قانونی برای جمع‌آوری ، ‌حمل‌ونقل و بازیافت صورت گیرد تا اثرات و خطرات زیست محیطی و بهداشتی بازیافت این پسماندها که تحت کنوانسیون بازل هستند، به حداقل کاهش یابد.

باتری‌های سربی اسیدی مجموعه‌هایی کوچک برای ذخیره انرژی از طریق استفاده کنترل‌شده از واکنش‌های شیمیایی هستند.

براساس تحقیقات صورت گرفته از سوی دفتر بررسی آلودگی آب و خاک سازمان حفاظت محیط ‌زیست، این‌گونه باتری‌ها به دلیل غیرقابل بازگشت بودن واکنش‌های شیمیایی دارای دوره عمری مشخص هستند و پس از رسیدن به انتهای دوره عمری خود، با وجود محتوای فلزی بالا بویژه سرب، غیراستفاده و فرسوده و در گروه پسماند‌های ویژه تقسیم‌بندی می‌شوند.

تحقیقات نشان می‌دهد ‌بازیافت آنها و وارد کردن فلزاتی نظیر سرب، قلع، آنتیموان، آرسنیک و مواد آلی نظیر پلی‌پروپیلن حاصل از بازیافت آنها به چرخه صنعت امری اقتصادی است ولی به دلیل وجود خطرات مواد مختلف موجود در ساختار آنها بویژه فلزات سنگین، رعایت اصول بهداشتی و زیست‌ محیطی ، استفاده از فناوری‌های نوین در جمع‌آوری و مراحل پیش‌بازیافت و بازیافت آنها ابداع شده است.

کارشناسان معتقدند اجرای بازیافت زیست ‌محیطی و بهداشتی برای این پسماند‌ های ویژه در کشور نیازمند درنظرگیری راهبردها و خط‌ مشی ‌هایی است که بر اساس اولویت ‌های کشور تعیین و تعریف شده و باید در جهت تدوین چارچوبی قانونی برای جمع آوری، حمل‌ونقل و بازیافت باشد.

 باید توجه کرد که ایجاد سیستم جمع‌آوری تحت چارچوبی قانونی یکی از اولین مراحل مدیریت صحیح زیست محیطی باتری ‌های فرسوده است تا خطرات و اثرات زیست محیطی جانبی آنها به حداقل کاهش یابد.

باتری‌های سربی اسیدی‌

سرب یکی از فلزات گروه چهارم و ردیف ششم جدول تناوبی با ظرفیت 2 و 4 است که آلیاژ آن با فلزات مختلف نظیر آنتیموان، قلع، آرسنیک و برلیم کاربرد‌های وسیع در صنعت دارد که یکی از مصارف این فلز کاربرد آن در ساخت باتری‌های سربی اسیدی است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ‌این باتری‌ها از طریق انجام همزمان چندین واکنش شیمیایی، انرژی الکتریکی لازم را برای سیستم‌های خارجی فراهم می‌کنند. هنگامی‌که یک باتری بتدریج تخلیه می‌شود، غلظت اسید سولفوریک و به تبع آن سرعت واکنش‌ها کاهش می‌یابد.

بر اساس تحقیقات دفتر بررسی آلودگی آّب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست، باتری‌ها می‌توانند به دفعات شارژ و مجدد بهره‌برداری شوند، ولی شارژ و تخلیه مکرر آنها موجب می‌شود صفحات آنها که از جنس اکسید سرب هستند ، بتدریج به سولفات سرب آلوده شوند که موجب کاهش و بالاخره توقف واکنش‌ها می‌شود.

بعلاوه لایه‌ای نیز شامل سولفات سرب ، اکسید سرب و سرب فلزی در کف باتری انباشته می‌شود که در این هنگام باتری دیگر قابلیت شارژ شدن را از دست داده و به بالاترین حد آلودگی رسیده است، این باتری دیگر فرسوده است و کارایی لازم را ندارد و برای بازیافت آماده است.

باتری‌ها دارای محتوای فلزی بالا بخصوص مقدار زیادی سرب هستند که لازم است همراه با دیگر فلزات موجود در آنها نظیر قلع، آنتیموان، آرسنیک و مواد آلی نظیر پلی‌پروپیلن مورد بازیافت قرار گرفته و مجدد وارد چرخه صنعت شوند.

این فرآیند به دلیل وجود فلزات سنگین، اسید سولفوریک و انواع پلاستیک‌ها در صورت اعمال نشدن کنترل مناسب می‌توانند برای محیط‌زیست و سلامت بشر خطرناک و عوارض زیست محیطی جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشند.

متاسفانه بر اساس گزارش‌های موجود، در بسیاری از موارد دیده شده است که بازیافت این باتری‌ها در کشور به روش سنتی صورت می‌گیرد و کارگران و دست‌اندرکاران این امر فاقد هرگونه آگاهی از خطرات بهداشتی و زیست محیطی و تجهیزات و ملزومات ایمنی مربوط هستند.

امروزه انواع فناوری‌های نوین و روش‌های مناسب بهداشتی و زیست محیطی در انجام فرآیند بازیافت باتری‌های سربی اسیدی فرسوده بویژه استحصال سرب از آنها که عمده‌ترین ماده حاصل از بازیافت این باتری‌هاست، ابداع شده که اثرات زیست محیطی را به حداقل می‌رساند.

باتری‌های فرسوده منابع تامین سرب‌

هم‌اکنون بازیافت باتری‌های سربی فرسوده به 2 شیوه سنتی و اصولی در کشور صورت می‌گیرد و کارشناسان معتقدند روش‌های اصولی نیز باید با به‌کارگیری فناوری‌های نوین و اصول زیست محیطی ارتقا یابند.

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد امروزه حدود 60 درصد کل تولید سرب تصفیه شده از معادن سرب تامین و 40 درصد باقیمانده از بازیافت قراضه‌‌ها و سرباره‌های باتری‌های فرسوده حاصل می‌شود که این مساله در سراسر دنیا یکی از منابع مهم دستیابی به سرب خالص است.

بازیافت‌کنندگان سنتی معمولا در کنار اوراقچی‌های حرفه‌ای خودروها مستقر هستند و همراه با آنها به بازیافت باتری‌های سرب اسیدی می‌پردازند و مانند کل فعالیت اوراقچی‌ها حجم دریافتی بازیافت‌کنندگان سنتی قابل پیش‌بینی نیست.

بر اساس تحقیقات دفتر بررسی آلودگی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست که براساس تجزیه و تحلیل کارشناسی از مستندات داخلی و خارجی با در نظرگیری قوانین و مقررات موجود کشور شامل قانون مدیریت پسماند و کنوانسیون بازل در خصوص حمل‌ونقل برون مرزی پسماند‌های خطرناک و امحای آنها صورت گرفته، عملکرد بازیافت‌کنندگان سنتی فاقد ماهیت صنعتی است و در بخش شکستن باتری‌ها و ذوب شبکه‌های سربی عملا متکی به نیروی کارگری، بدون هیچ‌گونه آموزش، تجربه و حتی سرمایه است. باتری‌ها به وسیله نیروی کارگری و با پتک و چکش خرد و اجزای آن تفکیک می‌شود.

براساس بررسی‌‌های صورت گرفته، محتویات درونی شبکه‌ها و مواد فعال خارج و سپس باقیمانده مواد از روی شبکه‌ها زدوده و همراه با رسوب ته باتری که عمدتا مرکب از سولفات سرب، اکسید سرب و سرب فلزی است، وارد زباله‌‌های عادی می‌شوند.

هرچه مقدار سرمایه این بازیافت‌کنندگان کمتر باشد، لوازم و تجهیزات کمتری مورد استفاده قرار می‌گیرد و ابعاد محل بازیافت نیز تحت‌ تاثیر میزان همین سرمایه است.

تحقیقات نشان می‌دهد ، کیفیت سرب استحصالی ترکیبی از سرب خالص، اکسید سرب ، آنتیموان و ناخالصی ‌‌های سولفاتی ، کلسیمی ، آهنی و مسی است که در مجموع سرب با خلوص 92 تا 95 درصد را حاصل می‌کنند ، در کارگاه‌‌های سنتی بازیافت امکانات آموزشی و ایمنی حداقل است و کارکنان آنها از خطرات بالقوه سرب آگاهی کافی ندارند، از این‌رو تعلیم و آموزش این کارکنان نیز بسیار ضروری است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، ‌در بعضی کارخانجات بازیافت به روش‌‌های اصولی‌تر و با رعایت بیشتر اصول زیست ‌محیطی صورت می‌گیرد و سربی با درجه خلوص 99/99 درصد حاصل می‌شود. سیستم‌‌های یکپارچه تهویه و تصفیه غبار ناشی از عملیات شکستن و دیگر فرآیند‌‌های مربوط موجب ممانعت از آلودگی محیط ‌زیست و استفاده از محتوای بالای غبار سرب می‌شود.

فناوری‌‌های روز دنیا این امکان را می‌دهد که با بهره‌گیری از مبدل کالدو، توانایی استفاده از هرگونه ماده حاوی سرب محقق شود و قادر است حتی باتری‌ها را با تمام محتویات اعم از شبکه‌ها، مواد فعال، ‌پوسته و بدنه و جداکننده‌ها بازیافت کند.

همچنین بر این اساس می‌توان باتری‌‌های نو را در ازای دریافت باتری فرسوده به بهای مصوب فروخت و در غیر این صورت مصرف‌کننده را موظف به پرداخت مبلغی بیشتر کرد. تحقیقات نشان می‌دهد این سیاست بازگشت باتری‌‌های فرسوده به کارخانجات تولید باتری را فراهم می‌آورد.

بازیافت باتری‌ها

براساس دستورالعمل‌‌های فنی کنوانسیون بازل، فرآیند بازیافت متشکل از 3 مرحله شکستن باتری‌ها، احیای سرب و تصفیه سرب است. در فرآیند مدرن شکستن باتری‌‌های فرسوده، تماس انسان معمولا تا حد امکان کاهش یافته است و این باتری‌ها به وسیله صفحات خودکار دریافت و به سمت دستگاه خردکننده آنها تحت آسیاب چکشی یا دیگر مکانیسم‌‌های خردکننده به قطعات کوچک تبدیل می‌شوند.

این قطعات براساس خصوصیات چگالی و مکانیسم ‌‌های هیدرولیک در 3 لایه تفکیک می‌شوند؛ اول، قطعات سبک نظیر پلاستیک‌ها، دوم اکسید سرب و سولفات‌ها و سوم لایه سنگین صفحات سربی و اتصال دهنده‌هاست.

پس از مراحل تفکیک ، لایه آلی مورد تفکیک بیشتری قرار می‌گیرد و پسماند‌‌های پلی‌پروپیلن (مواد آلی سبک) و جداکننده‌ها و ابونیت (مواد آلی سنگین) از هم جدا می‌شوند سپس مواد آلی سبک به منظور زدودن باقیمانده اکسید‌‌های سرب شستشو می‌یابند و به قطعات کوچک برای مصارف آینده آسیاب می‌شوند ولی ابونیت و جداگرها به همان شکل انبار می‌شوند.

اگر شکستن مکانیکی باتری‌ها به هر دلیلی امکان‌پذیر نباشد، روش ایمن آماده ‌سازی آن برای ذوب شامل سوراخ کردن و تخلیه الکترولیت و تصفیه آن، جدا کردن صفحات و جداگر‌‌های باتری با اره دوار با استفاده از تجهیزات حفاظتی، فرستادن صفحات و شبکه‌ها همراه با قسمت بالای باتری به ذوب‌کننده و بازگشت باتری به کارخانه سازنده برای مصرف مجدد آنها صورت می‌گیرد.

در مرحله دوم احیای سرب صورت می‌گیرد و در مرحله سوم سرب تصفیه می‌شود. در این مرحله در صورتی که عملیات یک کارگاه ذوب تنها محدود به ترکیب  احیا باشد ، آنچه تولید می‌کند به عنوان سرب سخت یا آنتیموانی شناخته می‌شود که اگر هدف یک کارگاه تولید سرب خالص باشد، شمش سرب خام باید یک مرحله تصفیه را نیز با هدف فرآیند تصفیه و زدودن تقریبا همه مس،‌ آنتیموان، آرسنیک و قلع متحمل شود.

کنوانسیون بازل‌

کنوانسیون بازل یکی از کنوانسیون‌‌های بین‌المللی زیست‌محیطی است که دولت جمهوری اسلامی ایران نیز متعهد به اجرای آن است. بر این اساس، حمل و نقل برون‌مرزی باتری‌‌های سربی اسیدی فرسوده و واردات و صادرات آ‌نها به هر کشور عضو کنوانسیون بازل به عنوان یکی از پسماند‌‌های خطرناک مشمول این کنوانسیون مبتنی بر مفاد آن انجام می‌گیرد و این امر منوط به وجود مدیریت صحیح زیست ‌محیطی این‌گونه پسماند در کشور و تایید این مدیریت توسط مرجع ذی‌صلاح آن کشور و به تبع آن ارائه مجوز از سوی آن مرجع است لذا واردات خودسرانه این باتری‌ها بدون کسب مجوز از مراجع ذی‌صلاح کشور محل ورود امری غیرقانونی است.

کنوانسیون بازل همچنین طی تدوین دستورالعمل‌‌های فنی درخصوص مدیریت صحیح زیست ‌محیطی پسماندها، دیدگاه‌ها و راهنمایی‌‌های مفیدی را درخصوص ایجاد یا ارتقای مدیریت پسماند‌‌های خطرناک در کشور‌‌های عضو  ارائه می‌کند.

 

 


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

برکه های تثبیت روش مناسبی برای تصفیه فاضلاب جوامع کوچک و برخی صنایع خاص نظیر کشتارگاهها، صنایع لبنی و تولید فرآورده های گوشتی محسوب میشوند. هدف اصلی از تحقیق ارزیابی کارآیی برکه های تثبیت در تصفیه فاضلابهای یک واحد نمونه کشتارگاهی دام در کشور میباشد. این تحقیق به مدت 6 ماه از مهر تا اسفند ماه سال 1379 بر روی تصفیه خانه فاضلاب کشتارگاه بیستون کرمانشاه انجام شد. در این طرح ضمن بررسی وضعیت کلی و نحوه بهره برداری از تصفیه خانه مزبور، شاخصهای کیفی تصفیه فاضلاب نظیر COD, BOD5, TSS, pH کل باکتریهای کلیفرم و باکتریهای کلیفرم مدفوعی در فاضلاب ورودی و پساب خروجی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین مقادیر COD, BOD5, TSS کل باکتریهای کلیفرم و باکتریهای کلیفرم مدفوعی در پساب خروجی به ترتیب برابر 280.67 میلی گرم بر لیتر، 353.17 میلی گرم بر لیتر، 580.5 میلی گرم بر لیتر، MPN/100ml؛??7×1.51، MPN/100ml؛???×2.10 بود که بین این مقادیر با حدود مجاز استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران اختلاف آماری معنی داری وجود داشت. نتایج به دست آمده نشان داد که پساب خروجی از این تصفیه خانه براساس استانداردهای محیط زیست کشور قابلیت استفاده در آبیاری و یا دفع به آبهای سطحی را ندارد. همچنین مقایسه تعداد کلیفرمهای مدفوعی در پساب خروجی با رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی نیز نشان داد که پساب تولید قابلیت استفاده در آبیاری نامحدود را نخواهد داشت.

فرزادکیا مهدی,خسروی طوبی

این مقاله در مجله علمی پژوهشی یزد (بهار 1382) چاپ شده است.

برای دریافت فایل کامل با فرمت (pdf) به نشانی زیر مراجعه کنید.

http://www.sid.ir/fa/ViewPaper.asp?ID=2134&varStr=24;فرزادکیا%20مهدی,خسروی%20طوبی;مجله%20دانشگاه%20علوم%20پزشکی%20و%20خدمات%20بهداشتی%20درمانی%20شهید%20صدوقی%20یزد;بهار%201382;11;ضمیمه%20شماره%201%20(ویژه%20نامه%20بهداشت%204);61;68


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

به طور سنتی، فرایندهای انعقاد و فیلتراسیون جهت حذف آرسنیک مورد استفاده قرار می‌گیرند. مواد منعقدکننده همچون آلوم، کلرید فریک، سولفات فریک و آب‌آهک جهت حذف آرسنیک با درجه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای حذف آرسنیک با فرایند انعقاد آرسنیک معمولا باید به شکل As(V) باشد، اگر As(III) موجود باشد، نخست باید با استفاده از کلر، ازون یا پرمنگنات به شکل آرسنات اکسید شود. ساز و کارهای حذف As(V) بوسیله‌ی فرایند انعقاد می‌تواند ترکیبی از ترسیب، ترسیب همزمان[1] و جذب سطحی باشد.

 

درصد حذف با اسفاده از کلرید فریک از 81 تا 100 درصد برای دوزهای منعقدکننده‌ی 5 تا 304 میلیگرم بر لیتر تغییر می‌کند. دوز معمول برای نمکهای فریک 5 تا 30 میلیگرم بر لیتر و pH معمولا زیر 8 می‌باشد.

انعقاد آلوم میزان حذف 23 تا 100 درصد را با دوز 6 تا 50 میلیگرم بر لیتر نشان می‌دهد. دوز معمول برای آلوم 10 تا 50 میلیگرم بر لیتر و pH معمولا بین 6 و 7 می‌باشد. برای فرایندهای تصفیه‌ی آهن-منگنز، که غلظت Fe2+ بیش از 5/1 میلیگرم بر لیتر است، حدود 80 تا 90 درصد آرسنیک حذف می‌شود.

تصفیه‌خانه‌هایی که تنها منگنز را حذف می‌کنند، مقادیر قابل توجهی از آرسنیک را حذف نمی‌کنند.

در یکانهای سختی‌زدایی که از آهک اضافه برای حذف Mg2+ استفاده می‌کنند، 60 تا 90 درصد آرسنیک حذف می‌شود. در یکانهای سختی‌زدایی تک‌مرحله‌ای که تنها Ca2+ حذف می‌کنند، صفر تا 40 درصد آرسنیک حذف می‌شود. برای منابع آب حاوی مقادیر زیاد فسفات یا سیلیکات، انعقاد برای حذف آرسنیک کمتر موثر است.

برای آبهای حاوی سولفید، As(III) به صورت AsS و As2S3 رسوب می‌کند. توصیه می‌شود برای تعیین گزینه‌های مختلف حذف آرسنیک با استفاده از فرایند انعقاد از آزمایش جار استفاده شود.



[1] Coprecipitation


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

واژه لیزر از سر کلمه‌های انگلیسی در عبارت Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation به معنی «تقویت نور به روش گسیل القایی تابش» است.

لیزر به وسیله‌ای گفته می‌شود که نور را به صورت پرتوهای موازی بسیار باریکی که طول موج مشخصی دارند ساطع می‌کند. این دستگاه از ماده‌ای جمع کننده یا فعال کننده‌ی نور تشکیل شده که درون محفظه تشدید نور قرار دارد. این ماده پرتو نور را که به وسیله‌ی یک منبع انرژی بیرونی (از نوع الکتریسیته یا نور) به وجود آمده، تقویت می‌کند.

مبانی نظری لیزر را آلبرت انیشتین در سال 1916 میلادی طی مقاله‌ای مطرح کرد، ولی سال‌های نسبتا زیادی طول کشید تا صنعت و فناوری امکان ساخت نخستین لیزر را فراهم کند. در سال 1953 چارلز تاونز میزر (تقویت‌کننده موج میکروویو) را اختراع کرد و می‌خواست آزمایش‌های خود را حول جایگزینی نور مرئی به جای فروسرخ ادامه دهد و هم‌زمان این امر بین آزمایشگاه‌های گوناگون در سراسر جهان به عنوان رقابتی جدی در نظر گرفته شد که عبارت لیزر در همان زمان در مقاله‌ای از گوردون هولد، دانشجوی دکترای دانشگاه کلمبیا، پیشنهاد شد و در سال 1960 نخستین لیزر (که با موفقیت کار کرد) توسط تئودور میمن (Theodore H. Maiman) ساخته شد. و نخستین لیزر گازی (با استفاده از هلیوم و نئون) هم توسط علی جوان فیزیکدان ایرانی در سال 1960 ساخته شد. نخستین بار طرح اولیه‌ی لیزر (میزر) توسط انیشتن داده شد، کار لیزر به این گونه‌است که با تابش یک فوترون به یک ذره (اتم یا مولکول یا یون)برانگیخته یک فوترون دیگر نیز آزاد می‌شود که این دو فوترون با هم، هم فرکانس می‌باشند در صورت ادامه این روند تعداد نوترونها افزایش می‌یابند که می‌توانند باریکه‌ای از فوتونها را به وجود بیاورند.

منبع: ویکی پدیا


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

آژانس فضایی اروپا اعلام کرد وسعت حفره لایه ازون در سال اخیر با گسترش قابل توجهی مواجه شده است.

به گزارش مهر، سازمان فضایی اروپا اعلام کرد حفره لایه ازون در سال 2008 گسترده تر شده و میزان زیادی از ازون موجود در آن از بین رفته است.

این گودال بر اثر رقیق شدن لایه ازون در منطقه آنتراکتیکا ایجاد شده است و اندازه این حفره در طی زمان و با تغییر شرایط آب و هوایی سیاره زمین، تغییر می کند.

در سال اخیر، میزان وسعت این منطقه رقیق شده، به 27 میلیون کیلومتر مربع رسیده است و نسبت به سال گذشته با 2 میلیون کیلومتر مربع افزایش رو به رو شده است. این در حالی است که در سال 2006، وسعت این حفره 29 کیلومتر مربع، وسعتی بیشتر از آمریکای شمالی، اعلام شده بود.

آژانس فضایی اروپا این اطلاعات را بر اساس تحقیقات محققان آلمانی و هلندی و اطلاعات به دست آمده از بررسی ماهواره ها، اعلام کرده است.

به گفته محققان کاهش ازون در اتمسفر زمین ناشی از دمای فوق سردی است که در ارتفاع بالای اتمسفر موجود بوده و در عین حال گازهای مخرب ازون مانند کلرین و برومین، در تخریب این لایه از جو تأثیر به سزایی دارند.

بر اساس گزارش سی ان ان، ازون لایه محافظتی جو زمین است که در ارتفاع 25 کیلومتری جو زمین قرار داشته و وظیفه فیلتر کردن نور خورشید را به منظور جلوگیری از ورود تشعشعات مضر ماورا بنفش به سطح زمین، به عهده دارد.

این تشعشعات باعث بروز بیماریهایی مانند سرطان پوست و آب مروارید چشم در انسان شده و بر حیات آبزیان نیز تاثیر مخربی خواهد داشت.

اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) بدون شک سریعترین رشد را در بین تمام تکنیک‌های جداسازی تجزیه‌ای داشته است.

دلایل این رشد انفجارآمیز عبارتند از:

1.       حساسیت روش،

2.        سازگاری سریع آن برای انجام اندازه‌گیریهای کمی صحیح،

3.       شایستگی آن برای جداسازی گونه های غیر فرار یا ناپایدار در مقابل گرما

4.       و مهمتر از همه کاربرد گسترده آن بر موادی است که در صنعت، زمینه های مختلف علوم و جامعه در درجه اول اهمیت قرار دارند.

به طور مثال برای اندازه‌گیری این مواد از روش HPLC استفاده می‌شود: آمینواسیدها، پروتئینها، نوکلئیک اسیدها، کربوهیدراتها، داروها، ترپنوئیدها، حشره کش ها، آنتی بیوتیکها، استروئیدها، گونه های آلی یا فلزی و گروهی از مواد گوناگون معدنی

در دستگاه HPLC سیستم پیچیده تری نسبت به دیگر روشهای کروماتوگرافی وجود دارد. اغلب از ستون‌های پر شده با ذرات ریز فاز ساکن استفاده می‌شود. به همین علت سطح بیشتری از فاز ساکن در ستون، در معرض اجزاء نمونه قرار می‌گیرد و در نتیجه راندمان جداسازی در این روش بیشتر از LSC  و LLC است.


اولین دیدگاه را شما بگذارید

  

 نرم افزار های مرتبط با علم شیمی :

فونت شامل تعدادی از علائم مورد استفاده در  شیمی می باشد که به عنوان نمونه می توان فلش دوطرفه برای نوشتن واکنش های تعادلی، اوربیتال های مورد استفاده در رسم آرایش الکترونی و ... رانام برد. برای نصب فونت کافیست آن را کپی کرده و سپس پوشه Fonts موجود در Control Panel را باز نموده و در این پوشه Paste کنید.
برای استفاده علائم این فونت در Word دستور Insert>Symbol را اجرا نموده و فونت Chemistry را از قسمت Font انتخاب کنید و پس از انتخاب علامت مورد نظر روی Insert   کلیک کنید 

          

 برای دیدن لینک داونلود و آموزشی مختصر اینجا کلیک کنید 

اولین دیدگاه را شما بگذارید

  



طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ