- تعیین دقیق زمان مرگ
تعیین دقیق زمان مرگ در جرم شناسی بسیار اهمیت دارد.اندازه گیری غلظت پتاسیم مایع زجاجیه روشی است که بیش از سه دهه از پیشنهاد و بررسی ان میگذرد.مصونیت ماده زجاجیه از آلودگی ،خون و باکتریها پس از مرگ ،سهولت نمونه برداری و عدم نیاز به کالبدشکافی از مزایای این روش محسوب می شود.تجزیه پتاسیم زجاجیه با دو روش الکترودهای یونی ویژه که یک روش پتانسیل سنجی است و نور سنجی شعله ای که یک روش طیف سنجی است انجام می گیرد.سپس مقدار پتاسیم بدست آمده با منحنیهای استاندارد غلظت یون پتاسیم بر حسب زمان مرگ که برای دو گروه سنی کودکان وبزرگسالان مجزاست،مقایسه می شود.
- صابون
همه ما روزانه از صابون های جامد و مایع برای شستشو استفاده می کنیم و کارخانه های زیادی مشغول ساخت صابون هایی با عطر و رنگ های مختلفی هستند.
اگر استئارات گلیسرول را با محلول غلیظ ئیدروکسید سدیم مخلوط کنیم گلیسرول و استئارات سدیم (صابون)
به دست می آید(معادله1در پایین) این گونه واکنش ها که منجر به وجود آمدن صابون میشوند را صابونی شدن می نامندپس از پایان واکنش به آن محلول غلیظ ئیدروکسید سدیم میزنند در اثر آن گلیسرول از محلول جدا می شود و صابون به سطح محلول می آید.که در دمای معمولی جامد است.
در روشهای جدید تر صابون طی واکنش ها ی(2)و(3)میسازند.
(C17H35COO)3C-COO)3C3H5+3NaOH:3C17H35COONa+C3H5(OH)3 فرمول 1
(C17H35COO)3C-COO)3C3H5+3H2O:3C17H35COOH+C3H5(OH)3 فرمول 2
C17H35COOH+NaOH:C17H35COONa+H2O فرمول 3
- آلکنها
در بسیاری از هیدروکربنها دو اتم هیدروژن کمتر از آلکان های هم کربن خود دارند.این هیدروکربنها آلکن ها نام دارند.فرمول همگانی آلکنها CnH2 و n تعداد اتم های کربن است.ا
اتیلن:گازی بی رنگ با بویی ملایم و مطبوع است به مقدار کمی در آب حل می شود.به عنوان هوشبر کاربرد دارد .
اتیلن هیدروکربن بسیار ارزنده ای است.به مقدار کمی در گیاهان وجود دارد
در فرایند رسیدن میوه ها دخالت دارد.افزایش غلظت آن باعث افزایش سرعت میوه ها می شود
از این خاصیت در تجارت موز استفاده می شود.این میوه را نارس می چینند (زیرا میوه نارس
کمتر از میوه رسیده آسیب می بیند)در محل مصرف آنها را در مجاورت استیلن قرار می دهند
و رنگ آنها هم زرد می شود.و در ظاهر تفاوتی با موز های طبیعی ندارند
- چرا وقتی در نوشابه نمک می ریزیم, با شدت بیشتری گاز آزاد می شود ؟
ابتدای ماجرا : هرچه دمای آب کمتر و فشار بیشتر باشد , ظرفیت پذیرش گاز بیشتری را خواهد داشت و به عنوان مثال CO2 بیشتری را در خود حل می کند. هنگام تولید نوشابه با استفاده از این خاصیت , در دماهای پایین و فشار بالا , نوشیدنی با تزریق گاز CO2 به حالت اشباع می رسد. بنابراین وقتی در نوشابه باز شود و نوشابه در دما و فشار معمولی قرار گیرد , محلول خاصیت فوق اشباع دارد یعنی مقدار CO2 حل شده در آن بیش از ظرفیت انحلال در آن دما و فشار است. چنین محلولی اگر شرایط مهیا باشد تمایل به آزاد کردن CO2 دارد. برای این کار گاز CO2 محلول باید به صورت حباب درآید یعنی مولکولهای CO2 حل شده باید در نقطه ای جمع شوند و با به هم پیوستن , یک حباب تشکیل دهند و به سطح نوشابه بیایند و از آن خارج شوند. اگر دقت کرده باشید تشکیل حباب در سطوح تماس خارجی نوشابه اتفاق می افتد یعنی در سطح نوشابه و دیواره های بطری یا دور نی . به زبان ساده این سطوح و به خصوص نا همواری های موجود روی آنها یا هر نوع ناهمگنی موجود در محیط نقش جایگاههای تجمع یا مکانهایی برای به هم پیوستن مولکولها و تشکیل حباب را بازی می کنند.به عبارت عامیانه یعنی مولکولها برای ایجاد حباب دنبال بهانه می گردند و این بهانه را در این سطوح پیدا می کنند. در این وضعیت ریختن نمک در نوشابه باعث خروج سریع تر گاز از محلول می شود. زیرا سطح بیشتری برای تشکیل حباب در اختیار مولکولها قرار می گیرد ( سطح جانبی بلورهای نمک ) . چیزی مانند تبلور ( = بلور شدن ) شکر پس از قرار دادن بلور یا نخ در محلول فوق اشباع آن.بنابراین چنین اتفاقی اصلا شیمیایی نیست. هیچ واکنشی هم صورت نمی گیرد و تقریبا هر ماده ای از نمک و شکر گرفته تا شن و ماسه که بتوانند نوعی ناهمگنی در محیط نوشابه ایجاد کند یا سطح آزاد در اختیار آن قرار دهد ( یا به طور خلاصه بهانه دست مولکولها بدهد ! ) میتواند این کار را بکند . این اتفاق را حتما در هنگام وارد کردن نی در نوشابه دیده اید. تنها مزیت نمک با شکر این است که به دلیل داشتن دانه های ریز سطح جانبی نسبی بیشتری در مقایسه با مواد درشت تر دارند. همین! از این به بعد می توانید در نوشابه دوستتان به جای نمک خاک بریزید !!!
- آیا میدانستید تمامی فلزات بجز آنتیموان و بیسموت در مواقع انجماد ، حجمشان کاهش می یابد ؟
- آیا میدانستید استرانسیم از بقایای موجودات دریایی به دست می آید ؟
- آیا میدانستید کادمیم فلزی سمی است که در ساخت باطری های خشک کاربرد دار د؟
- ساختن موشک با استفاده از هیدروژن پری اکسید و نقره
برای این کار هیدروژن پری اکسید باید غلیظ شده باشد.(در حدود 90 درصد ) هیدروژن پری اکسید که در دارو خانه ها میفروشند غلظلتش درحدود 3 در صد است.فرمول شیمیایی هیدروژن پری اکسید H2O2 است.وقتی با نقره واکنش برقرار میکند نقره نقش کاتالیزور را بازی میکند.این واکنش اتم اضافه اکسیژن را ازاد کرده اب و گرمای زیادی تولید میکند.گرما اب را به بخار تبدیل کرده که این بخار میتواند با سرعت بالا از نازل موشک خارج کند.
برای ساخت موشک میتوانید از بطری نوشابه های خانواده خالی استفاده کنید به این صورت که در نوشابه را سوراخ کوچکی بکنید(نقش نازل موشک) و مواد را در ان ریخته و در ان را ببندید واکنش انجام شده و بخار با سرعت از سوراخ به بیرون زده و اگر بطری نوشابه را بروی زمین بخوابانید این موشک حرکت خواهد کرد
- آیا آرد (آرد گندم) میتواند منفجر شود؟
همه میدانیم که بیشتر گندم سفید از نشاسته درست شده است . و میدانیم که نشاسته از کربوهیدرات ساخته شده است یعنی از به هم پیوستن زنجیره ی مولکولهای شکر . هر کسی که تا بحال مارشمالو (نوعی شیرینی خمیرمانند )را اتش زده باشد میداند که شکر براحتی میسوزد , پس ارد هم میتواند.آرد و خیلی از کربوهیدراتهای دیگر میتواند اتش بگیرند وقتی انها در هوا بحالت گرد و غبار وجود دارد .فقط کافیه در هر متر مکعب 50 گرم یا بیشتر آرد بصورت گرد در هوا وجود داشته باشد و مشتعل شود. ذره های آرد انقدر کوچک هستند که فورا میسوزند. وقتی یک ذره بسوزد بقیه ذره های نزدیکش را هم روشن میکند و انوقت شعله بوجود امده تمام ابر ارد را شعله ور کرده و منفجر میشود. تقریبا هر کربو هیدرات بصورت گرد و غبار وقتی مشتعل شود منفجر خواهد شد .در خیلی از انبارهای آرد به همین صورت با یک جرقه یا یک منبع گرما باعت انفجار و اتش سوزی میشود.
- آیا میدانستید گالیم در دمای 30 درجه مایع می شود ؟
- علت جرقه زنی در سنگ چخماخ چیست؟
سنگ چخماخ با نام flint معروف می باشد، تیره رنگ می باشد و در شاخه کوارتزها قرار می گیرد Flint نوع کوارتز آلفا می باشد که تا دمای 573 درجه سانتیگراد پایداری دارد و به صورت گرهکهایی در گچ و سنگ آهک یافت می شود .از سنگهای حاوی سیلیس SiO2 که عموماً منشاء رسوبی دارند می باشد. این سنگها یک پارچه بوده که به علت نقص ساختمانی در برخورد با یکدیگر جرقه زده و O-3 آزاد می نماید این سنگ بانام سنگ آتشزنه معروف میباشد .
- اطلاعات جالبی در مورد جیوه:
بیشترین معادن جیوه دنیا در اسپانیا و ایتالیاست و مهمترین سنگ معدن آن سینابار یا سولفور جیوه است با گوگرد و هالوژنها ترکیب می شود اما با اسیدها به جز اسیدنیتریک بی اثر است جیوه و ترکیبات آن توسط پوست و بلعیدن و تنفس جذب بدن می شود ماکسیمم مقدار مجاز بخار جیوه در هوای محیط کار 1.0 میلی گرم در متر مکعب و ماکسیمم مقدار جیوه مجاز موجود در ادرار 3.0 میلی گرم در لیتر است کلیه ها نقش مهمی در دفع جیوه از راه ادراری دارند ضمن اینکه بیشترین تجمع جیوه در اعضای بدن نیز در کلیه هاست .
- آیا میدانستید اکسید کروم در ساخت نوار کاست و فیلم ویدئو استفاده می شود ؟
- آیا میدانستید لیتیم در جامد کردن روغن های صنعتی کاربرد دارد ؟
- آیا میدانستید رادیم گرانترین فلز است ؟
در سایت زیر هر گونه تحقیقی که بخواهید اغلب بصوری ورد در فایلهای دسته بندی شده موجود می باشد
http://applicationmobile.diinoweb.com
و اما حرف
امروز بیش از همه وقت احساس می کنم نظاره گر حرکات بی حاصل اما منظم برگهای زردی باشم که خشکی تنشان را در آغوش سرد و ساکت جویباری کوچک لطافت می بخشند.آری خشکی تن زرد در آغوش سرد و ساکت جویبار لطافت می یابد.بگذار تا در این پاییز بی انتها و این غروب بی پایان دمی بگریم, دمی بگریم نه برای برگهای رفته بر باد و اکنون شناور بر فردای بی حاصل این امواج, که برای ساقه های عریان دلتنگم.آه می گفت باغبانی پیر: کای جوان من سالهاست کاین چرخش ماه و مه ام از سر برفت, چون هنوز هیچ خیالی نیست که من از برگهای زرد این باغ کمترم. ای برادر!
نام نرم افزار: Virtual Chemistry Lab 2.0
این نرم افزار یک آزمایشگاه مجازی است که برای انجام آزمایش عناصر فلزی و غیر فلزی را به همراه اسیدها، بازها، نمکها و اکسید کننده ها را در اختیار شما قرار میدهد. یک راهنما هم در سمت راست قرار دارد که شخص آزمایشگر را راهنمایی میکند و در صورت بروز اشتباه شخص را آگاه میکند.
از دیگر امکانات جانبی این برنامه میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
Equation : برای آزمودن توانایی شما در موازنه کردن واکنش
Exercises : سه سوال درباره شناسایی مواد
Test : سوالات چند گزینه ای
Calculator : ماشین حساب
Diary : دفترچه یادداشت آزمایشگاهی
Converter : تبدیل کننده واحدهای گوناگون به یکدیگر
Dictionary : دیکشنری شیمی کوچک
Solubility Table : جدول قابلیت انحلال آنیونها در کاتیونها
Periodic Table : جدول تناوبی به همراه تصاویر واقعی آنها
برای مشاهده لینک دانلود به سایت www.chemestan.com مراجعه کنید.
با وجود در اختیار داشتن کلکسیونی از نرم افزارهای شیمی ولی جای یک برنامه کاملا خالی است و آن نرم افزاری است که شبیه ساز سنتز ترکیبات آلی باشد.
متاسفانه علیرغم جستجوی زیاد در این مدت چیز دندان گیری بدست نیامد. منتهی برای خالی نبودن عریضه یک برنامه کوچک را معرفی میکنم که بسیار کم حجم است.
این برنامه فقط یک کار کوچک ولی جالب انجام میدهد و آن این است که شما در محیط این برنامه یک ترکیب آلی را رسم میکنید. سپس روی آیکونی که به شکل >= است کلیک کنید تا به شما بگوید ترکیبی که شما رسم کرده اید از ترکیب شدن چه موادی حاصل میشود.
در پایین تصویری از محیط این برنامه را میبینیدکه نشان میدهد بنزن از ترکیب چه موادی میتواند حاصل گردد:
برای دانلود به صفح زیر رفته و روی osetwin.zip کلیک کنید.
http://ivan.tubert.org/caos/download.html
بطور کلی برج تقطیر شامل 4 قسمت اصلی می باشد:
1. برج (Tower)
2. سیستم جوشاننده (Reboiler)
3. سیستم چگالنده (Condensor)
4. تجهیزات جانبی شامل: انواع سیستمهای کنترل کننده، مبدلهای حرارتی میانی، پمپها و مخازن جمع آوری محصول.
برج (Tower)
بطور کلی برجهایی که در صنعت جهت انجام عمل تقطیر مورد استفاده قرار می گیرند، به دو دسته اساسی تقسیم می شوند:
1. برجهای سینی دار (Tray Towers)
2. برجهای پرشده (Packed Towers)
برجهای سینی دار بر اساس نوع سینی های به کاررفته در آن به 4 دسته تقسیم می شوند:
1. برجهای سینی دار از نوع کلاهکی (فنجانی) (Bubble Cap Towers)
2. برجهای سینی دار از نوع غربالی (Sieve Tray Towers)
3. برجهای سینی دار از نوع دریچه ای(Valve Tray Towers)
4. برجهای سینی دار از نوع فورانی (Jet Tray Towers)
هر کدام از انواع برجهای مذکور دارای مزایا و معایبی هستند که در بخشهای بعدی مورد بحث قرار خواهند گرفت.
طرز کار یک برج سینی دار
بطور کلی فرآیندی که در یک برج سینی دار اتفاق می افتد، عمل جداسازی مواد است. همانطور که ذکر شد فرآیند مذکور به طور مستقیم یا عیرمستقیم انجام می پذیرد.
در فرآیند تقطیر منبع حرارتی (Reboiler)، حرارت لازم را جهت انجام عمل تقطیر و تفکیک مواد سازنده یک محلول تأمین میکند. بخار بالارونده از برج با مایعی که از بالای برج به سمت پایین حرکت می کند، بر روی سینی ها تماس مستقیم پیدا می کنند. این تماس باعث ازدیاد دمای مایع روی سینی شده و نهایتا باعث نزدیک شدن دمای مایع به دمای حباب می گردد. با رسیدن مایع به دمای حباب به تدریج اولین ذرات بخار حاصل می شود که این بخارات غنی از ماده فرار (ماده ای که از نقطه جوش کمتری و یا فشار بالاتری برخوردار است) می باشد.از طرفی دیگر در فاز بخار موادی که از نقطه جوش کمتری برخوردار هستند، تحت عمل میعان قرار گرفته و بصورت فاز مایع به سمت پایین برج حرکت می کند. مهمترین عملکرد یک برج ایجاد سطح تماس مناسب بین فازهای بخار و مایع است. هر چه سطح تماس افزایش یابد عمل تفکیک با راندمان بالاتری صورت میگیرد. البته رژیم جریان مایع بر روی سینی نیز از جمله عوامل مهم بر عملکرد یک برج تفکیک می باشد.
کم کم داریم کم میاریم!! دیگه وقت برای اداره وبلاگ نداریم! این سایت کل وقتمون رو گرفته ...
آموزش آفبا(نوشتن آرایش الکترونی نوشتاری) با یک روش کاملاً ساده
ابتدا کلمات آهنگین زیر را به ترتیب از چپ به راست بنویسید:
افدپس افدپس دپس دپس پس پس اس اس
حال به جای" اس" - "پس"- "دپس" و "افدپس" به ترتیب s - ps - - dps و fdps قرار دهیدتا به شکل زیر درآید:
s, s, p s, p s, d p s, d p s, f d p s, f d p s
حال برای s ها را از سمت چپ به ترتیب ضریب 1 -2-3-4-5و... قرار دهید.برای p ها از 2 به بعد ضریب قرار دهیدو برای dها از 3 ضریب قرار دهید و برای f ها از 4 به بعد ضریب قرار دهید تا ترتیب زیر بدست آید:
1s 2 s 2 p 3 s 3 p 4 s 3 d 4 p 5 s 4d 5 p 6 s 4 f 5d 6 p 7 s 5 f 6d 7 p 1 s
منبع:وبلاگ sobhanchem
برای سالها کوشش کردیم تا برای برخی از مناسبتها، گردهمآییهای علمی و کلاسها نوعی نمایشهای علمی شیمی معرفی کنیم. در پاسخ به تقاضاهای زیاد بیش از 86 آزمایش جالب را برای این منظور انتخاب کردیم. همانطوری که انتظار میرفت این مجموعه خیلی زود مورد استقبال و بهطور گستردهای مورد استفاده قرار گرفت.
تریکهای سحرآمیز علمی و بیشتر دیدنی و جذاب نه تنها برای مخاطبین علم شیمی بلکه برای برانگیختن علاقه به اصلهای علمی طراحی شده است. دانشجویان در دانشگاهها و مدرسهها میتوانند یاد بگیرند چگونه جادوهای شیمیایی که جنبهی آموزشی و درعین حال دلربا دارند اجرا کنند. با اجرای آنها تماشاگران با آرایهای از شیرینکاریهای خیرهکننده و نمایشهایی که با آزاد شدن گاز، تغییر رنگها، افروزش و آتشبازی، دود و بخار، بسپارش، تبلور تأثیرهای چگالی و مجموعههایی قابل توجه از فرایندهای شیمیایی دیگر روبهرو میشوند. کوشش شده است برای بیشتر این آزمایشها مانند آتش سرد، ناپدید شدن شعله، انفجار گرد و حل شدن شیشه در آب، فرایند رفت و برگشت آب و محلول، تهیه بالونهای مرموز، تخممرغهای جادویی، هوای سنگین، دیگر تریکهای جالب با موادی که در همه آزمایشگاهها و حتی در منزل یافت میشود و در دسترس میباشند توجیه و تفسیرهای علمی قانعکنندهای ارایه داد.
یک دوره آموزشی و تمرین برای جابهجایی مواد شیمیایی بهمنظور اجرای این نمایشها ضروری است. کوشش شده است برای ترکیبهای شیمیایی و یا موادی که براثر واکنشها بهدست میآیند موارد ایمنی توجه داده شوند. اگر در موردهایی به این موضوعات اشاره نشده برعهده مجری است که موردهای ایمنی مربوط به آنها را از منبعها گردآوری و سفارشهای مربوط را بهکار بندد. افزون بر آن باید به سفارشهایی که فروشندگان در برچسبهای این مواد آوردهاند توجه کرد. مطمئن هستیم این مجموعه مورد استفاده دانشجویان و استادان خواهد شد، و مردم عادی در سازمانها و کلوپها نیز از تماشای آنها لذت خواهند برد.
نمایشهای شیمیایی به نوعی برجستهسازی ویژگی اساسی و نمادین تب علمی و کیفیّت بخشیدن به شیرینیهای آن است. دانشجویان و مجریان باید از رویداد ناخواسته دوری و همه موردهای ایمنی را در هرحال رعایت کنند.
هم اکنون این کتاب در مرحله آماده سازی برای چاپ سوم میباشد .
با امید پیروزی روز افزون شما .
نویسنده: هربرت بیل و جان تریمبر
مترجم: دکتر مهدی بکاولی
این کتاب با تاکید بر روشهای آزمایش، ارزیابی، تصحیح و به اشتراک گذاشتن نظرات مختلف، راهنمای فشرده ای در روش تحقیق برای شیمیدانها فراهم می کند تا به کمک آن مهارت خود را در برقراری ارتباط با زمینه کاری شان افزایش دهند. در این کتاب برنامه های گرافیکی، فرمت ACS و راهنمای نقل قول علمی، راهنمای مرک و خلاصه ای از روشهای تحقیق آورده شده است، ضمن اینکه ویرایش جدید کتاب شامل روش های کار با کامپیوتر، جستجو در اینترنت و منابع الکترونیک مورد نیاز شیمیدانان نیز میباشد.
مطالعه این کتاب را به دانشجویان شیمی که علاقمند به پژوهش می باشند، توصیه می کنم.
این نرم افزار یک جدول تناوبی زیبا و جالب است که با کلیک بر روی هر عنصر ویژگی ها و خواص ان عنصر را نمایش می دهد.
این نرم افزار ساده و کم حجم می باشد و نیاز به نصب هم ندارد.........
عناوین یادداشتهای وبلاگ