تاریخچه ی مسابقه های المپیادشیمی درایران
سابقه ی برگزاری المپیادهای شیمی در کشور، نسبت به المپیاد فیزیک وریاضی کم تراست.درپی موفقیت دانش آموزان ایرانی درالمپیادهای ریاضی وفیزیک ، سازمان پژوهش وبرنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش وپرورش ، به عنوان متولی برگزاری این مسابقه ها در ایران ، تصمیم گرفت جهت شرکت در بیست و سومین المپیاد بین المللی شیمی ، هیئت ناظر خود را به شهر لوتس لهستان اعزام کند . در تاریخ 16 تیر ماه سال 1370 ، اعزای این هیئت آقایان دکتر فتح الله مضطر زاده ، رئیس انجمن شیمی و مهندسی شیمی ایران و سید رضا آقاپور مقدم کارشناس گروه شیمی دفتر برنامه ریزی و تالیف کتابهای درسی بودند .
درآذر ماه سال 1370 ، میان 2500 نفر از دانش آموزان واجد شرایط آزمونی با 15 مسئله تشریحی برگزار شد . سراسر کشور 100 نفر بعنوان برگزیدگان این آزمون از سوی مرکز المپیاد سازمان پژوهش تعیین شدند . دومین مرحله ی آزمون ، در بهمن ماه همین سال در اهواز برگزار شد و سر انجام 6 نفر به عنوان شرکت کننده ی المپیادی برگزیده شدند که بنا بود در سال 1992 در ایالات متحده برگزار شود . اما کمیته ی برگزار کننده این المپیاد از ارسال دعوت نامه برای دانش آموزان ایرانی خودداری ورزید و سازمان پژوهش در تلاشهای خود تنها موفق شد که 2 نفر از شیمیدان های ایرانی مقیم آمریکا را به عنوان ناظران ایرانی به کمیته ی برگزار کننده ی معرفی کند . این اقدام ، مسیر را برای شرکت دانش آموزان ایرانی در المپیاد ایتالیا در سال بعد یعنی 1993 فراهم کرد . به این ترتیب از سال 1371 فعالیت المپیاد شیمی ایران به طور جدی آغاز شد و کشور ما در زمره ی کشور های عضو المپیاد بین المللی دانش آموزی شیمی قرار گرفت .
سرپرست تیم 4 نفری ایران به عهده ی دکتر منصور عابدینی ، دکتر رحمت الله رحیمی و دکتر حسین آقایی بود . اکنون 16 سال از آغاز این حرکت می گذرد و المپیاد شیمی در کشورمان راه خود را پر توان تر از همیشه با انگیزه ای پویا در کنار المپیاد های کشوری پی گرفته است . جامعه ی علمی کشور این حضور مداوم را مرهون تلاشهای بی وقفه و مسئولانه ی افرادی همچون آقایان دکتر علی سیدی اصفهانی ، دکتر فتح الله مضطر زاده ، دکتر محمد نبی سربلوکی ، دکتر داور محمدی بقاعی ، دکتر رحمت الله رحیمی ، دکتر جلال امیر افتابی وآ قای سید رضا آقاپور مقدم می داند و از زحمات آنان قدر دانی می کند .
گفتنی است که تیم ایرانی المپیاد شیمی در شانزدهمین حضور خود در مسابقه های جهانی این حوزه ، در کره ی جنوبی با کسب 2 مدال نقره و 2 مدال برنز ، به رتبه ی دهم این مسابقه ها دست یافت . به امید تداوم این پیروزی ها و کسب سربلندی های افزون تر برای همه ی دست اندر کاران این عرصه آرزوی موفقیت می کنیم .
عناوین یادداشتهای وبلاگ